Så sköter du om hundens tassar

Det är viktigt att komma ihåg att ta hand om sin hund på ett bra sätt. Hundens tassar är något som lätt kan glömmas bort. En viktig del är att se till att klippa hundens klor löpande. De växer hela tiden och om klon blir för lång riskerar den att gå av och kan då orsaka både smärta och problem. Om man känner sig lite osäker på att klippa klorna går det bra att ta hjälp av någon utbildad person, exempelvis på en veterinärstation. De kan också ge tips och råd hur du ska tänka om du själv vill klippa.

En brun hundvalp

Söker man tillbehör till sin hund finns mycket att välja mellan, på kampanjjakt.se finns många bra saker som kan behövas till hunden. Man kan köpa en mjuk handduk att torka av tassar på efter promenader. Hundens trampdynor är väldigt känslig och därför är det något som man som hundägare behöver ha koll på. Se till så att de inte innehåller sprickor, skulle så vara fallet kan man behöva smörja med en fet salva för att mjuka upp dom. Om det är väldigt varmt ute så ska man undvika att ta promenader på asfalt, det blir otroligt hett och hunden kan bränna sig rejält. Ett tips är att lägga sin hand mot asfalten, skulle du själv kunna gå där utan att bränna dig?

På vintern kan det vara kallt och snö och is kan fasta mellan trampdynorna på hunden. Om du märker att detta händer ofta och stör hunden så finns det skor att köpa för hunden. Då blir promenaden varm och skön hela vägen. Om hunden har mycket sprickor i trampdynorna kan sådana skor vara bra att också andra årstider. Detta förhindrar att smuts kommer in och att det blir ännu värre skador. Hundens tassar är väldigt känsliga och ömtåliga och kräver därför att man som ägare hjälper till och underhåller dom.

En hundägare med sin hund

Ta del av gratis vård för djur som ibland erbjuds. Det kan handla om att djurbutiker har experter på besök som kan ge bra råd och tips. Är man osäker finns det många forum på nätet där man kan diskutera och få mycket bra råd från andra personer. Ibland kan man få fantastiska tips på småsaker som man inte har haft en tanke på själv men som kan underlätta massor.

Rebecka Författare