Hundraser för barnfamiljer

Går ni i tankar om att skaffa er en ny familjemedlem i form av en hund? Ni är antagligen inte ensamma och varje dag bestämmer sig barnfamiljer över hela världen att utöka flocken. Att skaffa hund är väldigt roligt och en otroligt spännande tid i ens liv. Detta gäller inte minst för barn som kan känna en mycket stor spänning inför den nya vännen.

Innan man skaffar hund, och speciellt om det finns barn med i bilden, behöver man dock vara mycket noggrann med vilken typ av hundras som man väljer. Det talas ständigt om hundar som är “barnvänliga” eller “icke barnvänliga”, men sanningen är att det egentligen inte finns någon hundras som garanterat är barnvänlig. Det man däremot kan utgå efter är hundrasens egenskaper och beteendemönster, men även vilket typ av temperament som hundrasen är känd för.

I Sverige finns det mängder med hundraser som passar riktigt bra för familjer som har barn, både små som stora. Är barnen lite äldre är de vanligtvis redan införstådda med hur man tar hand om en hund och att man respekterar djuret som en levande varelse. För mindre barn är det dock extra viktigt att man som vuxen väljer en hundras som är gladlynt, har ett lugnt temperament och som är mycket tålmodig. I denna text kommer vi att gå igenom de vanligaste och bästa hundraserna som passar för familjer.

1. Det kanske inte är så konstigt att Golden Retriever är den hundras som hamnar på första plats. Hunden har otroligt mycket tålamod och bryr sig sällan om stökiga och bökiga barn. Hundrasen är även känd för att vara tystlåten av sig, vilket gör att du inte behöver oroa dig för att hunden ska väcka hela huset på morgonen.

2. På en säker andraplats hittar vi Labradoren. Denna hundras är mycket aktiv och vill gärna lära sig nya saker, intelligent och med ett mycket stort hjärta. Här har dina barn en kompis som vill vara med och leka i timmar.

3. Tredjeplatsen stjäls av den stora och massiva hundrasen Newfoundland. Denna hundras är mycket stor och kan väga upp till hela 64 kilo. Trots detta är hunden otroligt snäll och tillgiven, vilket gör den till en perfekt familjehund. Den stora storleken gör dock att hunden behöver ordentligt med motion och möjlighet att röra sig i hemmet.

Finansiera ditt hundköp

En renrasig hund kan vara mycket dyr och så kan även en blandras vara. För att finansiera ett hundköp är det därför inte ovanligt att ta hjälp av ett lån. Hur mycket du behöver låna beror naturligtvis på hur dyr hunden är, men har du inga tillbehör klara för hunden kan du låna cirka 20000 och på så sätt ha möjlighet att köpa in koppel, leksaker, matskålar och andra nödvändiga prylar.

Rebecka Författare