Djurplågeri eller fördelar med hundkläder?

Det råder delade meningar huruvida hundar ska ha kläder eller inte. Många hundägare menar att kläderna kan komma till stor nytta för hunden, men för att plaggen ska göra detta gäller det att de är praktiska och bekväma för djuret. Ett varmt och vattentåligt hundtäcke kan vara på sin plats under årets kallaste och våtaste dagar, men även ett par mjuka hundskor kan hjälpa till att hålla hundens tassar torra och fria från de sprickor som kan uppstå på trampdynan. Det är när man börjar att klä ut sin hund i små klänningar, kostymer, rosetter eller peruker som många människor ryter till. Denna typ av hundkläder är sällan bekväma för hunden att ha på sig och uppfyller heller ingen specifik funktion.

Praktiska skyddskläder för stora och små

Att undvika alla typer av trender för hundar kan vara svårt. Många av de nya trender som kommer ut kan vara riktigt användbara för både djuret och ägaren, t.ex. de skyddskläder som nu blivit mycket populära. Till en början användes hundkläder endast till mindre hundar, för att klä ut hunden till olika karaktärer och kreationer. Denna trend är i nuläget relativt passé, vilket många människor hurrar högt för. Nuförtiden är det inte enbart små hundar som bär kläder, utan även större och kraftigare hundar syns till med i regnkappor eller fodrade vintertäcken, allt för att hunden ska hålla sig varm och torr. På marknaden finns det otroligt många snygga och praktiska kläder för hundar, som låter hunden röra sig fritt och busa runt som vanligt. Se till att du provar ut en bra storlek för din vän, så att det inte finns några remmar som skaver eller sitter alldeles för löst.

Regnjacka, täckjacka eller både och?

Hur gör man då för att hitta det perfekta plagget? Internet har varit till mycket stor hjälp för människor och här finns många fina hundtäcken eller andra typer av skyddskläder till ditt djur. Vissa väljer att köpa endast en typ av plagg, t.ex. en jacka till hunden då minusgraderna smyger sig på, medan andra känner att hunden är i behov av en tröja för svala sommarkvällar, regnjacka till höst och vår och en ordentlig täckjacka. Vill man använda skyddsskor till sin hund är det viktigt att skorna har ett bra grepp. Denna typ av skor skyddar hundens fötter mot skadliga föremål på marken och kan även fungera utmärkt om hunden har fått en skada eller ett sår som måste få läka i fred. Gör alltid det valet av kläder som är bäst för din hund, inte vad som ser sött och trendigt ut.

Rebecka Författare