Stor eller liten hund?

 

Från chihuahua till grand danois – Hundar kommer verkligen i alla storlekar. Visst går det att välja ras efter vad man tycker är finast, men en hund är mer än bara vacker att titta på. Vilken ras och storlek man bör välja beror helt på vad man vill få ut av hunden och hur ens vardag ser ut.

Fördelar med små hundar

En liten hund passar dig som bor litet, smidigt vill ta med hunden överallt och som inte vill gå jättelånga promenader. Små hundar klarar inte av att gå så långt och kräver därför inte så mycket motion heller. Däremot vill de såklart liksom alla hundar ha mycket stimulans i form av lek och kärlek hemma.

Fördelar med stora hundar

En stor hund kräver mycket arbete och motion, men är också en riktig vän för livet. En stor hund klarar att hänga med på alla aktiviteter och vill gärna vara ute så mycket som möjligt. En stor hund är såklart dyrare i drift då matkostnader m.m. blir större, men det är helt klart värt det för den som vill ha riktigt mycket hund att gosa med. Stora hundar är oftare lugnare till sättet än vad små hundar är.

Rebecka Författare