Mat till hundar

 

Hundar är egentligen allätare, men det finns definitivt vissa saker som är bättre för dem, saker som en hund inte ska äta. Att låta hunden äta rester varje dag är ingen bra idé till exempel, men den kan få smaka på mat som inte är för kryddstark. Det bästa är att köpa ett bra torrfoder i djuraffärer som är speciellt utformad för hundens särskilda behov. Blötmat kan en hund äta någon gång ibland men bör inte stå för majoriteten av hundens måltider.

Hundra är oftast inte så kräsna så förlita dig inte på att hunden kommer säga ifrån om den stöter på något som inte är bra för den. Här gäller det att som hundägare ha full koll.

Ingen choklad eller russin

Choklad är otroligt gott enligt många människor, men för hundar är det rent gift. En hund som fått i sig choklad måste genast få vård hos en veterinär. Näst högst upp på listan över saker hundar inte ska äta ligger lök (även vitlök). Lök kan orsaka svåra smärtor för hunden så undvik detta. Även vindruvor, russin och avocado är riktigt farligt för hundar. Googla alltid om du är osäker innan du ger din hund något nytt.

Rebecka Författare